Projekt prsluk

 

Nakon svih lijepih i uspješnih aktivnosti kojima smo obilježili 2017. godinu , od  sudjelovanja na stručnim skupovima , prezentacijama , edukacijama i kao krunu sezone sudjelovanje u organizaciji državnog prvenstava u drone racingu “Prelog 2017” ,  kraj godine smo zaokružili  aktivnostima kojima želimo povečati sigurnost u izvođenju letačkih operacija.

Na prezentaciji održanoj u HACZ.a 01.prosinca 2017. predstavili smo inicijativu  proizašlu iz  rada i analize situacije na terenu provedene od stručne skupine HUBS.a  pod nazivom “projekt prsluk”

 

Kroz praktično iskustvo rukovatelja bespilotnih zrakoplova nazire se velika i opravdana potreba za isticanjem “pilota drona” pri izvođenju letačke operacije. Naime da bi letačka operacija prošla nesmetano , za samog  rukovatelja bespilotnog zrakoplova je bitno da uvijek i u svakom trenutku bude u maksimalnoj povezanosti sa bespilonim zrakoplovom kojim upravlja , a podizanjem svijesti okoline kroz edukaciju  potrebno je između ostalog naglasiti da se rukovatelja ne ometa u tijeku provođenja letačke operacije .

Naglasak je stavljen na provođenje  potrebne edukacije javnosti i rukovatelja te samim time osiguravanje  veče  sigurnosti  pri izvođenju letačkih operacija. Tome pridonosi i  sama činjenica kako bi prsluke dobivali samo registrirani operateri.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *