Nakon izuzetno uzbudljivog vikenda  prepunog iznenađenja, dobre zabave i brzih dronova, imamo pobjednika drugog državnog prvenstva u utrkama dronova.

U organizaciji MAK zapad, Rode Prelog , HUBS , a pod pokroviteljstvom Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo  02./03.rujna 2017. održano je drugo državno prvenstvo u utrkama dronova – 2nd Croatian drone nationals – Prelog 2017.

 Natjecanje je održano prema pravilima ERSA   pod direktorskim vodstvom  Zorana Ziralda , te je  bilo otvoreno i za pilote drugih država. Tako smo imali čast da sudjeluju i piloti iz Makedonije, Srbije i Austrije, a pristupilo je ih je ukupno 18.

 

 

 

 

Za samu atraktivnost staze, kao i odlične nagrade  pobrinuli su se naši sponzori, a da bi staza bila  pilotski zahtjevna i zanimljiva pobrinula se ekipa  DRTC  koja je stazu osmislila.

Kako je staza izgledala iz prespektive pilota možete vidjeti pogledom pilota Frana Kaića, koji je osvojio prvo mjestu u nacionalnom poretku.

 

 

 

Ukupni pobjednik natjecanja je Kevin Trabi iz Austrije ,a  za glavnu nagradu je primo DJI spark , koji je predao g. Mario Jertec u ime sopnzoraAviteh.

 

 

Prvo mjesto u nacionalnom poretku osvojio je Fran Kaić  i tako si osigurao glavnu nagradu HUBS.a , put na Europsko prvenstvo ERSA 2017.

Drugo mjesto osvojio je Goran Krajnović , a treče plasirani je Hrvoje Klicper .Sva tri pilota Fran Kaić, Goran Krajnović i Hrvoje Klicper članovi su DRTC i DXL tima. Navedeni piloti također su zadovoljili uvjete i tako dobili ERSA certifikat kojim stjeću pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu .

 

 

 

 

Podjela nagrada prošla je u veselom raspoloženju za što su zaslužni naši sponzori koji su za sve sudionike osigurali prikladne  poklone.

 

četvrto mjesto, osvojena “drvena medalja” Denis Meglić

 

 

“Hero of the day”  Davor Tepšić  ."Hero of the day" - Davor Tepšić  

ukupni poredak