U ožujku 2017. godine je u Zagrebu održan drugi po redu „Drone Fest“, poslovna konferencija o bespilotnim letjelicama. Konferencija je međunarodnog karaktera i okupila je više od 300 sudionika iz 8 država. I ove godine je HUBS (Hrvatska Udruga Bespilotnih Sustava) bio prisutan na „Drone Festu“ gdje smo kao udruga, koja je centralna nacionalna platforma za organizaciju, promicanje i razvoj svih aspekata aktivnosti bespilotnih sustava, aktivno sudjelovali.

Na štandu HUBS-a mnogi sudionici su potražili i dobili korisne informacije koje su im trebale za bolje razumijevanje aktivnosti bespilotnih sustava i regulatornih okvira koji su na snazi ili u pripremi. Brojni članovi HUBS-a, koji su stručnjaci u pojedinim područjima, bili su i predavači ili sudionici panela na „Drone Festu“ i tako aktivno dali svoj doprinos ovoj uspješnoj konferenciji.

Na ovogodišnjoj konferenciji imali smo prilike čuti o najnovijim dostignućima i inovacijama u segmentima bespilotnih sustava, te dobiti prikaz sadašnjeg i procjenu budućeg regulatornog stanja u Republici Hrvatskoj te u Europi.

Upravo zahvaljujući angažmanu svojih članova, HUBS je još jednom prepoznat kao centralna platforma koja ima mogućnost utjecati na implementaciju pozitivnih regulatornih mjera, što je jedan od ciljeva udruge HUBS. Naša udruga nastavlja djelovati i razvijati se kao centralna nacionalna platforma posvećena čovjeku kao najvažnijem elementu u sustavu.

Više informacija o konferenciji možete vidjet na : http://dronefest.in2.hr/