Održana 7. Izborna Skupština Udruge

U petak, 23. listopada 2020., na adresi ZICER, Avenija Dubrovnik 15, 10000 Zagreb, s početkom u 18:00 sati održana je 7. Skupština Udruge. Skupština je imala izvještajni i izborni karakter.

Kako su članovima IO, Predsjednici i Dopredsjedniku istekli mandati, u skladu s člankom 23. st. 4. Skupštinu je sazvala dosadašnja predsjednica Nada Finderle. Obzirom na posebne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, Skupština je održana sukladno preporukama te uz maksimalno poštivanje mjera.

Nakon otvaranja skupštine i jednoglasnog prihvaćanja predloženog dnevnog reda, predsjednica je prezentirala rad udruge te postignute rezultate u vremenu od prošle skupštine. Protekli period obilježile su razne aktivnosti, a ovdje možemo istaknuti neke od njih: angažman na edukaciji javnosti o prednostima ali isto tako i opasnostima korištenja bespilotnih sustava, kroz direktnu komunikaciju sa zainteresiranima, te preko HUBS FB i web stranice, ažurirane sve tražene izmjene za upis promjena udruga u gradskom uredu Grada Zagreba donesene na prošloj Skupštini, održane su brojne tematske radionice članova IO na kojima smo aktivno obradili razne teme, ažuriranje i komuniciranje putem weba i facebooka, aktivno komuniciranje i razmjena informacija predstavnika udruge sa DGU, HACZ, HKZP te drugim regulatorima, članovima udruge nastojimo na vrijeme dostavljati sve relevantne, nove i bitne informacije vezane uz aktivnosti bespilotnih sustava. Na žalost, radi korona krize i posebnih mjera koje su obilježile gotovo cijelu 2020. godinu, brojne aktivnosti su smanjene, otkazane ili su bile potpuno onemogućene.

Budući je ovo bila izborna skupština, za predsjednicu udruge je ponovo predložena dosadašnja predsjednica Nada Finderle, koja je izjavila da prihvaća kandidaturu, te je jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine Nada Finderle ponovo izabrana za predsjednicu. Davor Crnogorac je ponovo izabran za Dopredsjednika udruge, a Neven Šosterič za Tajnika HUBS-a. Također, jednoglasnom odlukom Skupštine, potvrđen je izvršni odbor prema prijedlogu predsjednice. Predsjednica udruge je svima prvo zahvalila na ukazanom povjerenju, a posebno je zahvalila svim aktivnim članovima udruge koji su doprinosili radu i razvoju HUBS-a te je sve članove je pozvala na daljnji angažman i razvoj HUBS-a. Govorila je kako planira nastaviti dalje razvijati ideju Udruge kao centralnog mjesta ekspertize po pitanju sigurnog korištenja i integracije bespilotnih sustava u Hrvatskoj, intenzivirati komunikaciju unutar udruge, a posebno unutar izvršnog odbora te je zamolila izvršni odbor i sve članove za podršku i aktivni doprinos u radu i zajedničkom razvoju Udruge.

Skupštinu je vodila predsjednica Nada Finderle, a zapisnik je vodio tajnik Neven Šosterič.