U četvrtak, 20. listopada 2022. godine, na adresi ZICER, Avenija Dubrovnik 15, 10000 Zagreb, s početkom u 18:00 sati, održana je 8. Skupština Udruge. Skupština je imala izvještajni i izborni karakter.

Kako su članovima IO, Predsjednici i Dopredsjedniku istekli mandati, u skladu s člankom 23. st. 4. Skupštinu je sazvala dosadašnja predsjednica Nada Finderle.

Nakon otvaranja skupštine i jednoglasnog prihvaćanja predloženog dnevnog reda, predsjednica je prezentirala rad udruge te postignute rezultate u vremenu od prošle skupštine. Protekli period obilježile su razne aktivnosti, a ovdje možemo istaknuti neke od njih: angažman na edukaciji javnosti o prednostima ali isto tako i opasnostima korištenja bespilotnih sustava, kroz direktnu komunikaciju sa zainteresiranima, te preko HUBS FB i web stranice, ažurirane sve tražene izmjene za upis promjena udruga u gradskom uredu Grada Zagreba donesene na prošloj Skupštini, održane su brojne tematske radionice članova IO na kojima smo aktivno obradili razne teme, ažuriranje i komuniciranje putem weba i facebooka, aktivno komuniciranje i razmjena informacija predstavnika udruge sa DGU, HACZ, HKZP te drugim regulatorima, članovima udruge nastojimo na vrijeme dostavljati sve relevantne, nove i bitne informacije vezane uz aktivnosti bespilotnih sustava. Kao glavni događaj proteklog mandata istaknut je HUBS Dron piknik 2022, koji je po obimu, predavačima, letačima, publici i zabavi premašio sva očekivanja.

Budući je ovo bila izborna skupština, za predsjednika udruge je predložen dosadašnji član Izvršnog odbora Dario Finderle, koja je izjavio da prihvaća kandidaturu, te je jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine Dario Finderle izabrana za predsjednika. Davor Crnogorac je ponovo izabran za Dopredsjednika udruge, a za novog Tajnika HUBS-a Hrvoje Sremić. Također, jednoglasnom odlukom Skupštine, potvrđen je izvršni odbor prema prijedlogu predsjednka. Predsjednik udruge je svima prvo zahvalio na ukazanom povjerenju, a posebno je zahvalio svim aktivnim članovima udruge koji su doprinosili radu i razvoju HUBS-a te je sve članove pozvao na daljnji angažman i razvoj HUBS-a. Planovi su nastaviti dalje razvijati ideju Udruge kao centralnog mjesta ekspertize po pitanju sigurnog korištenja i integracije bespilotnih sustava u Hrvatskoj, intenzivirati komunikaciju unutar udruge, a posebno unutar izvršnog odbora te je zamolio izvršni odbor i sve članove za podršku i aktivni doprinos u radu i zajedničkom razvoju Udruge. Također je najavio i održavanje HUBS Dron piknika 2023.

Skupštinu je vodio predsjednk Dario Finderle, a zapisnik tajnik Hrvoje Sremić.