Krajem siječnja 2019. godine održana je tematska radionica pod nazivom „Praktična primjena NOVIH Pravilnika“. Na radionici su predavanja održali predstavnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ) te predstavnici Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP), kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Tema radionice je bila vrlo aktualna i korisna članovima naše udruge, jer se odnosi na praktičnu primjenu novih Pravilnika. Veliki odaziv te interes sudionika, uz brojna pitanja i konstruktivnu diskusiju, ukazuju na potrebe za edukacijama i radionicama ovog tipa.

Kako bi svim članovima HUBS-a pomogli u boljem razumijevanju i tumačenju novih Pravilnika koji se odnose na bespilotne zrakoplove, a koji su stupili na snagu, odlučili smo odmah okupiti članove i na ovaj način im dodatno olakšati i pomoći u primjeni novih Pravilnika. U cilju održavanja što kvalitetnije radionice, od velike koristi je bilo sudjelovanje i predavanje predstavnika HACZ i HKZP, koji su zasigurno na najbolji mogući način svim sudionicima pojasnili nova pravila i Pravilnike. Od velike pomoći u njihovoj praktičnoj primjeni bili su prezentirano i neki konkretni primjeri, a za korištenje zračnog prostora svakako je bilo važno izlaganje uz poseban osvrt na AMC portal.

I ova radionica je zaključena pitanjima brojnih zainteresiranih sudionika radionice te konstruktivnom raspravom u kojoj su razmijenjena korisna iskustva prisutnih.