U organizaciji udruga HUBS, Rode Prelog i MAK zapad održati će se Prvo prvenstvo Hrvatske u utrci dronova na modelarskom aeromitingu u Prelogu, 3. i 4. rujna 2016.  Natjecanje je otvorenog tipa, što znači da očekujemo natjecatelje i iz susjednih zemalja, jaku konkurenciju i zanimljive utrke pune adrenalina i viška djelova!

Utrke se voze (lete!) grupno, sa po 4 natjecatelja koji u što kraćem vremenu moraju proći stazu koja se sastoji od prepreka, zastavice i vrata i oštrih zaokreta u sve 3 dimenzije.  Staza je složena unutar prostora od 3000 m2 (50 m x 60 m).  Prije utrke natjecatelji imaju 2 utrke za zagrijavanje i upoznavanje staze, a nakon toga kreće prvi od 3 kruga koji ulaze u sistem bodovanja.  Za plasman se vrednuju 3 najbrža uzastopna kruga.  Svaka runda natjecanja (utrka), traje do max. 3 minute (!) unutar kojih vješti natjecatelji mogu odvoziti i po više krugova.

Natjecatelji upravljaju svojim dronovima putem video-naočala ili monitora (FPV-first person view) i tako imaju dojam da sjede u kabini svojih letjelica, a ti mali, ali brzi dronovi zuje i preko 100 km/h! Sama utrka je vrlo uzbudljiva i puna bliskih situacija, ali isto tako sudara u zraku i sudara sa preprekama.  Naravno, natjecatelji su ograđeni sigurnosnom mrežom tako da navijači i posjetitelji bez ikakvog straha mogu uživati u utrkama.

Prva nagrada za pobjednika u nacionalnoj konkurenciji jest putovanje na Ibizu i sudjelovanje na Europskom prvenstvu u utrkama dronova (http://www.ersa-cup.com/). Naš prvak će se tamo boriti u jakoj konkurenciji 150-ak natjecatelja iz 30-ak zemalja za vrijedan nagradni fond.

Stojimo Vam na raspolaganju za dodatne informacije o našem hrvatskom natjecanju,  europskom (http://www.ersa.eu.com/#!euro-cup/kvl9r, 29.09.2016 – 02.10.2016) ili svjetskom prvenstvu dronova (http://droneworlds.com/village/ od 17.-10.2016 do 23.10.2016) i nudimo Vam ovaj atraktivan sadržaj.  Na samom događanju biti će natjecatelji (procjenjujemo oko 10-20 iz HR i susjednih zemalja), a isto tako biti će dostupni i brojni članovi naše Udruge, koji svatko u svojoj specifičnoj domeni može puno toga pojasniti i pokazati vezano za ovu brzorastuću granu industrije.

Svi modelari koji misle letjeti s svojim modelima moraju se obavezno prijaviti na ovom linku:
Prijava za 5. Modelarski meeting – Prelog 03.09.-04.09.2016. – domaći modelar, natjecatelj, izlagač, organizator.
Tko se ne prijavi neće moći letjeti!

All modellers who are planning to fly with their models need to register at this link:
Application for 5th Modelarski meeting – Prelog 03.09.-04.09.2016. – international modelers, quad competitors and exhibitors.
I you are not registered, you won’t be able to fly!

Slobodno nas kontaktirajte za više informacija!

 

Lijepi pozdrav,

Davor Crnogorac
Predsjednik HUBS
info@hubs.hr
091/5788682